Betöltés...
2016. július 14., csütörtök

Válasz a bográcsos kihívásra

A Duna-Baromfi BT. csapata készített el egy bográcsos ételt, aminek marhahús az alapja.

Polyke vegetáriánus változatban:

Hozzávalók:

  • 1,5 kg vargánya gomba
  • 1 csésze édes vörösbor
  • 3 fej fokhagyma, osztva
  • 1 maroknyi petrezselyem
  • pár ág kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • sütő-főző olívaolaj
  • 3 hagyma, vastagra szeletelve
  • 6 burgonya
  • 2 édesburgonya
  • 4 sárgarépa
  • 1 zeller gyökér
  • só, ízlés szerint
  • bors, ízlés szerint
  • édes paprika, ízlés szerint
  • csípős paprika, ízlés szerint
  • 1 üveg száraz vörösbor
  • annyi víz, hogy ellepje a nyersanyagokat

Elkészítése:

A gombát vágjuk nagyobb darabokra. Tegyük egy zacskóba, amiben pác készült édes vörösborból, fél fej fokhagymából és a zöld fűszerek feléből. Ez után meggyújtjuk a tüzet.


Amikor a parázs izzik, feltesszük a bográcsot a tűzre, bele a zsírt és hagymát, majd a gombát a páccal együtt. Keverjük, míg a hagyma elkezd pirulni.

A zöldségeket megmosva héjastól vágjuk össze, hozzátesszük a hagymás húshoz. Beletesszük a fokhagyma cikkeket egészben. Ráöntünk egy üveg bort és annyi vizet, hogy a hozzávalókat ellepje.

Fedjük le fedővel, és hagyjuk főni legalább 1 óráig. Időnként ellenőrizzük az ételt, ha szükséges több folyadékot adunk hozzá (vizet vagy több bort), ha túl sok a leve, hagyjuk fedetlenül egy kicsit evés előtt.

Tálaláskor rizst adhatunk hozzá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásod moderálás után jelenik meg

 
Fel