Betöltés...
2015. augusztus 27., csütörtök

Cardinalis kérdés: Kérsz-e Kozma Pálnét?

Látom a szemed, ahogy értetlenül nézel magad elé, miközben szent meggyőződésed, hogy meghülyültem. Valójában semmi bajom, csak elindult a szőlőszezon. Kint a piacon meg Aninál ki vont írva egy papírra: Kozma Pálné. A papír meg a szőlőn. Erősen gondolkodtam, ki is a hölgy, mert Ani férje bizony Misi, ráadásul együtt voltak kinn, válásról szó se lehetett.

Igen, jól sejted, a szőlőt hívják Kozma Pálnénak. Férje nemesítette a muskotályos fajtát, így némi egozással kiegészítve az asszonynevet kapta a szőlő. Az eredmény szép is lett, finom is.


Aztán hamarosan megérkeztem Erzsihez, ahol igen vonzó külsejű kardinálisok... akarom mondani cardinal fogadott. Hatalmas szemű, édes, roppanós szőlő.


Ma el fognak fogyni, úgyhogy ami eszembe jutott róluk a következő kanyarban lesz, azaz szombaton ismétlés. Akkor hozok hozzájuk barackot, meg Lőrinc elől dinnyét. Fodormentára és citromillatú bazsalikomra pályázok még. Lesz belőlük gyümölcsleves, aminél a zöldfűszeres barackkompót ad alapot a nyers szőlőnek, dinnyének.

Fél - egynapos állás alatt érik össze. Cukrot nem használok, kiló barackonként fél mokkáskanál sót igen, remekül megy hozzá a lehűlt levesbe cseppentett kevés dió, vagy mandulaolaj (ezekből bőven elég egy decit venni, mert fazéknyiba elég fél-egy evőkanálnyi belőle).

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásod moderálás után jelenik meg

 
Fel